Startuj z nami!

www.szkolnictwo.pl

praca, nauka, rozrywka....

mapa polskich szkół
Nauka Nauka
Uczelnie Uczelnie
Mój profil / Znajomi Mój profil/Znajomi
Poczta Poczta/Dokumenty
Przewodnik Przewodnik
Nauka Konkurs
uczelnie

zamów reklamę
zobacz szczegóły
uczelnie

technik technologii żywności

Zajmuje się opracowywaniem nowych produktów żywnościowych i technologii. Organizuje i nadzoruje proces produkcji produktów żywnościowych na powierzonym im odcinku produkcji. Może zajmować się również świadczeniem pomocy technicznej związanej z badaniami w zakresie nowoczesnych technik i technologii oraz opracowywaniem nowych asortymentów produktów żywnościowych.

Przedmioty zawodowe
podstawy działalności przedsiębiorstwa spożywczego, maszyny i urządzenia stosowane w przemyśle spożywczym, procesy technologiczne w przetwórstwie spożywczym, technologia przetwórstwa spożywczego, analiza żywności w przetwórstwie spożywczym, technologia przetwórstwa mleczarskiego, podstawy przedsiębiorczości

Nauka kierunku w wybranym województwie:

technik technologi żywności DOLNOŚLĄSKIE
technik technologi żywności KUJAWSKO-POMORSKIE
technik technologi żywności LUBELSKIE
technik technologi żywności LUBUSKIE
technik technologi żywności ŁÓDZKIE
technik technologi żywności MAŁOPOLSKIE
technik technologi żywności MAZOWIECKIE
technik technologi żywności OPOLSKIE
technik technologi żywności PODKARPACKIE
technik technologi żywności PODLASKIE
technik technologi żywności POMORSKIE
technik technologi żywności ŚLĄSKIE
technik technologi żywności ŚWIĘTOKRZYSKIE
technik technologi żywności WARMIŃSKO-MAZURSKIE
technik technologi żywności WIELKOPOLSKIE
technik technologi żywności ZACHODNIOPOMORSKIE





Zachodniopomorskie Pomorskie Warmińsko-Mazurskie Podlaskie Mazowieckie Lubelskie Kujawsko-Pomorskie Wielkopolskie Lubuskie Łódzkie Świętokrzyskie Podkarpackie Małopolskie Śląskie Opolskie Dolnośląskie